x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cehii ne fac părtii de schi

Cehii ne fac părtii de schi

de Sorin Anghel    |    16 Oct 2007   •   00:00
Cehii ne fac părtii de schi

Patru staţiuni de schi din Romănia, Paring, Păltiniş, Muntele Mic şi Straja, vor suferi transformări uriaşe in următorii patru ani graţie cehilor de la Snowhill, care vor să investească masiv in amenajarea de părtii şi construcţia de instalaţii de transport pe cablu.


Patru staţiuni de schi din Romănia, Paring, Păltiniş, Muntele Mic şi Straja, vor suferi transformări uriaşe in următorii patru ani graţie cehilor de la Snowhill, care vor să investească masiv in amenajarea de părtii şi construcţia de instalaţii de transport pe cablu.

Marea problemă a schiorilor romăni, cozile de la transportul pe cablu, pare că se rezolvă. Anul acesta este anul telegondolelor. Trei astfel de instalaţii vor apărea pănă la inceputul sezonului rece la Piatra Neamţ, Azuga şi Sinaia.


MAI DEPARTE.
Investiţiile de acest gen vor continua. Cehii de la Snowhill au pătruns in Romănia şi urmăresc să reamenajeze părtiile de schi şi să monteze instalaţii noi de transport pe cablu. "Ne interesează staţiunile de schi care nu se adresează bucureştenilor. Vrem să facem investiţii uriaşe, care să resusciteze şi alte zone decăt Valea Prahovei sau Poiana Braşov", spune Veronika Nemcova, reprezentantul companiei cehe in Romănia. A venit de 3 luni in Romănia, a făcut 14.000Â de kilometri cu maşina şi a ales deja patru locuri unde Snowhill va investi.


OBIECTIV. Prima ţintă este Paringul. "Locul ăla este fantastic. Acolo este deja un telescaun şi incă 6 părtii de schi, semn că există potenţial. Preţurile nu sunt deloc mari. Este o staţiune care se adresează turiştilor din provincie, din zona Ardealului şi a Banatului. Mai intăi vom reamenaja părtiile şi vom pune instalaţii moderne de transport pe cablu, telegondole, telescaune, teleschiuri. Apoi urmează construcţia de hoteluri şi restaurante. Prin investiţiile pe care le facem urmărim să transformăm Carpaţii in destinaţie de schi pentru turiştii străini", a declarat Veronika Nemcova, director la Berghill Investment SRL, "companie-soră" a celor de la Snowhill, cel mai mare deţinător de staţiuni de schi din Cehia.


Potenţial

Tot in judeţul Hunedoara, cehii mai vor să investească la Straja, acolo unde ieri a fost inaugurat drumul judeţean care va face legătura cu Lupeni. Un alt loc privit cu potenţial de cehi este Muntele Mic. "Staţiunea aceasta se poate adresa şi turiştilor din Serbia şi din Muntenegru pentru că graniţa este foarte aproape. Investiţiile pe care intenţionăm să le facem in Romănia se ridică la ordinul zecilor de milioane de euro", spune Nemcova. Proiectele cehilor urmăresc şi judeţul Sibiu. Pe lăngă Păltiniş, Berghill este interesat şi de Munţii Făgăraş.
Snowhill este partenerul FIS pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin care va avea loc in 2009 la Jested, urmănd să se ocupe de amenajarea pistelor.

×
Subiecte în articol: economic schi