x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cele mai bune dobânzi pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale

Cele mai bune dobânzi pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale

de IncomeMagazine    |    21 Mar 2013   •   08:50
Cele mai bune dobânzi pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale
Sursa foto: Damir Bayburin/Getty Images/iStockphoto

Creditele de nevoi personale accesate în perioada de boom economic au devenit astăzi o povară pentru majoritatea românilor. O soluţie pentru reducerea acesteia este accesarea unui credit de refinanţare, care să permită obţinerea unor rate lunare mai mici. În plus, astfel de produse bancare pot duce atât la consolidarea datoriilor, cât şi la suplimentarea valorii împrumutului iniţial. În cele ce urmează vă prezentăm cele mai mici costuri pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale în monedă naţională.

Citeste si Sprechen Sie Deutsch? LOCURI DE MUNCĂ pentru cunoscătorii de limba germană

- Creditul Soluţia BT în lei acordat de Banca Transilvania poate fi accesat atât la o dobânda variabilă, de 9,29%, raportată la ROBOR 6 luni, cât şi cu dobândă fixă de 6,90% ţn primii doi ani şi ulterior variabilă. Pentru varianta cu dobândă fixă în primii doi ani, DAE are o valoare de 7,12%, în cazul unui împrumut în valoare de 10.000 lei pe o perioadă de 5 ani. Comisionul de analiză a dosarului este zero, iar cel de administrare a creditului se percepe anual, într-o singură tranşă, avand o valoare de 150 lei. Pentru creditele cu o valoare de cel puţin 25.000 euro, echivalent în lei, este obligatorie încheierea unei asigurări de viaţă la 20% din valoarea creditului. În cazul în care clientul nu îşi incasează venitul în cont BT, aceştia nu beneficiază de reducerea cu 0,5 p.p. a dobânzii.

Citeste si Fraude cu polite CASCO. De ce asiguratorii nu reactioneaza

- Prin creditul de refinanţare nevoi personale ING Personal cu asigurare, ING Bank poate acorda o sumă maximă de 13.350 de euro, în echivalent. Dobânda variabilă este de 10,85%, raportată la ROBOR la 3 luni, iar DAE este de 11,89%, pentru un împrumut de 10.000 de lei pentru o perioadă de 5 ani. Costul asigurării este de 0,03 %/lună din suma asigurată. Comisionul de administrare este de 1%, iar cel de analiză, de 105 lei, ambele aplicându-se la început. Marja adăugată de bancă indicelui de referinţă ROBOR 3 luni este personalizată în funcţie de: încasarea salariului în contul băncii, istoricul clientului sau perioada de creditare.

Citeste si Unii construiesc locuri de VIS. PRIVITI, aveti ce vedea !

- Creditul de refinanţare de la Credit Agricole are o dobândă variabila de 11,48%, iar DAE, pentru 10.000 de lei pe o perioadă de 5 ani, este de 12,1%. Gradul de îndatorare al solicitantului poate ajunge până la 64%, iar banca ia în calcul o gamă variataă de venituri: salarii , pensii, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din profesii liberale, venituri obţinute de navigatori. Asigurarea costă 0,2%/lună, iar comisionul de analiză a dosarului este de 913 lei şi se aplică la început. În cazul în care se doreşte conversia valutară a creditului de refinanţare, comisionul perceput este de 0,5%. Suma maximă poate ajunge la 30.000 de euro.

Citeste si "Cipru, un Lehman Brothers al Europei"

- Creditul Expresso ReStart oferit de BRD are o dobândă fixă de 7,25%, iar DAE, pentru un credit în valoare de 10.000 lei pe o perioadă de 60 de luni, ajunge 12,74%. Comisionul lunar de administrare este de 0,4%. Banca acceptă o gamă largă de venituri, dar solicitantul beneficiază de analiza gratuită a dosarului doar în condiţiile in care doreşte să refinanţeze un credit de la altă bancă şi are salariul domiciliat în cont BRD.

Citeste si BCE detine cheia pentru viitorul Ciprului

- Pentru creditul acordat de Garanti Bank, cu o dobânda fixă de 10,44%, DAE are o valoare de 13,62%, în cazul unui împrumut de 10.000 lei, pe o perioadă de 60 de luni. Pentru a contracta acest imprumut, solicitanţii vor plăti un comision de analiza a dosarului în valoare de 200 lei şi un comision lunar de administrare de 0,2%, aplicat la sold. Asigurare de protecţie a venitului este gratuită. Clientii standard nu beneficiază de o dobândă redusă dacă nu încasează venitul în cont Garanti Bank.

Citeste si despre alte credite avantajoase pentru refinantare


×