x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrii melcilor: 2 km de Centura modernizata anual

Ministrii melcilor: 2 km de Centura modernizata anual

de Adrian Stoica    |    09 Mai 2017   •   15:40
Ministrii melcilor: 2 km de Centura modernizata anual

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la ANAP  documentaţia pentru procedura de achiziţie publică în vederea lărgirii la patru benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti Sud. Valoarea estimată a proiectului este de circa 395,96 milioane lei, fără TVA. După ce va fi validată, licitaţia urmează să fie postată pe SEAP

Împărţit în două loturi, noul proiect pregătit de CNAIR vizează segmentul de drum dintre A2 (km 23+600) şi A1 (km 55+520), precum şi amenajarea nodurilor rutiere de la intersecţia cu DN4 (Olteniţa) şi cu DJ401 (Berceni). Valoarea estimată este de 216.682.448,01 lei, fară TVA, pentru Lotul I şi de 179.286.280,21 lei, fară TVA, pentru Lotul II, lucrările urmând să fie cofinanţate din fonduri europene nerambursabile.

La sfârşitul lunii aprilie CNAIR a scos la licitaţie două tronsoane din Centrua Bucureştiului, cuprinse între DN7 (zona Chitila) şi A1 (Militari), respectiv DN2 (zona Voluntari) - A2. Pe ambele tronsoane lucrările sunt deja începute.

20 de km în 10 ani

Discuţiile despre modernizarea centurii rutiere a Bucureştiului, care măsoara 72 de kilometri, au apărut încă din 2005, dar abia doi ani mai târziu au început lucrările, pe vremea când în fruntea Ministerului Transporturilor era Ludovic Orban. Între timp, s-au schimbat 13 miniştri, acum în funcţie fiind al 14-lea, iar centura tot nu este gata. De la începerea lucrărilor de lărgire a Centurii Capitalei, au fost modernizaţi doar 20 de kilometri cuprinşi între  localităţile Chitila (DN7) şi Afumaţi (DN2). Pentru sfârşitul acestui an ni se mai promite finalizarea unui tronson de 8,6 km, între Chiajna (A1) şi Chitila (DN7), după ce ultimul termen avansat era sfârşitul celui de al doilea trimestru al anului. Vorbim despre o lucrare începută în 2011 şi cu termen iniţial de finalizare de 15 luni.

 

×
Subiecte în articol: centura sud seap