x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cererile pentru subvenţii se pot completa electronic, dar se depun tot personal

Cererile pentru subvenţii se pot completa electronic, dar se depun tot personal

de Florina Zainescu    |    25 Ian 2010   •   00:00

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a lansat aplicaţia IPA online, prin intermediul căreia fermierii pot completa electronic cererea de plată pentru sprijinul pe suprafaţă.

Practic, agricultorul care are la dispoziţie un calculator conectat la internet, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA, accesează IPA online şi completează electronic declaraţia de suprafaţă. „Unul dintre avantajele utilizării IPA online constă în faptul că fermierul nu mai are nevoie de hărţi pe hârtie. Mai mult, în urma digitizării parcelei, sistemul măsoară şi afişează suprafaţa digitizată, iar pentru a verifica localizarea corectă a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de măsurat", a anunţat APIA. Partea proastă este că, deşi poate completa cererea de plată on-line, ţăranul trebuie să o printeze şi să o depună personal la centrele APIA. Alături de declaraţia de suprafaţă, fermierul trebuie să completeze un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează schemele/măsurile de sprijin solicitate. Cu alte cuvinte, cerea de plată on-line, nu este chiar atât de...on-line.

Campania de depunere a cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă SAPS 2010 se derulează în perioada 1 martie - 17 mai 2010, însă declaraţia de suprafaţă se poate completa deja electronic, a anunţat APIA. Numai că, pentru depunere, trebuie aşteptată data de 1 martie.

×
Subiecte în articol: redactie