x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cererile pentru taxa auto devin nule după 1 septembrie

Cererile pentru taxa auto devin nule după 1 septembrie

de Daniela Ivan    |    05 Ian 2018   •   10:49
Cererile pentru taxa auto devin nule după 1 septembrie
Sursa foto: Victor Stroe

Românii pot să-şi recupereze taxa auto până pe 31 august, orice cerere depusă după această dată nu va mai fi soluţionată. Hotărârea este stipulată într-un ordin semnat de miniştrii Mediului şi Finanţelor şi publicat în Monitorul Oficial.

Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. Însă pentru a-şi recupera banii, contribuabilul trebuie să depună o cerere la Fisc. Aceasta trebuie însoţită de dovada de achitare a taxei, cum ar fi chitanţă fiscală sau extrasul de cont, în original sau în copie, precum şi de cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare pentru autoturismul respectiv din care să rezulte calitatea de actual sau fost proprietar al autoturismului.

”Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită”, se arată documentul citat.

Contribuabilii au dreptul la dobândă pentru perioada dintre data perceperii taxei şi data restituirii, procentul fiind de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

 

×
Subiecte în articol: taxa auto