x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Certificatele de producator agricol vor fi securizate

Certificatele de producator agricol vor fi securizate

21 Aug 2004   •   00:00

Executivul a adoptat o hotarare care vizeaza eliminarea vanzarii produselor agricole si agro-alimentare la preturi de specula.

In piete va fi permisa comercializarea produselor agricole si agro-alimentare numai de catre producatorii individuali, detinatori ai certificatului de producator, in care vor fi incluse date privind suprafetele de teren in proprietate sau exploatare, precum si productia preconizata destinata comercializarii.

SECURIZARE. Fiecare producator agricol care isi va comercializa produsele in piata va dispune de un talon de identificare. La eliberarea certificatului, autoritatile locale vor trebui sa verifice existenta produselor si a cantitatilor mentionate.

Introducerea unui document avand elemente mai mari de siguranta, va asigura o responsabilizare a functionarilor din primarii.

Adrian Nastase a anuntat ca a fost constituita o politie a pietelor, care sa asigure "o urmarire si un control dincolo de ceea ce poate sa fie uneori o mica neintelegere intre seful de politie din apropierea pietei si unii dintre intermediari".

×
Subiecte în articol: economic