x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China a propus SUA concesii de 200 miliarde dolari!

China a propus SUA concesii de 200 miliarde dolari!

18 Mai 2018   •   10:54
China a propus SUA concesii de 200 miliarde dolari!

China a propus Statelor Unite un pachet de masuri chemate sa reduca deficitul balantei comerciale cu 200 miliarde de dolari, relateaza Reuters, citand surse din interiorul Casei Albe.

 

Daca presedintele Donald Trump va accepta oferta partii chineze, principialul beneficial al intelegerii va fi corporatia Boeing. Beijing propune tarife de patru miliarde de dolari pentru anumite categorii de propuse provenite din SUA - fructe, alune, carne de porc, vinuri.

Anterior, s-a spus ca, in cadrul negocierilor privind razboiul comercial dintre cele doua tari, China se va arata dispusa sa creasca importurile de marfuri americane, pentru a evita o confruntare comericala totala. Dupa doua zile de discutii, finalizate in 4 mari, nici una dintre parti nu a facut declaratii oficiale.

Relatiile dintre SUA si CHina s-au deteriorat dupa ce partea americana a introdus o serie de masuri protectioniste, care au vizat importurile din China. Mergand mai departe, Washingtonul a instituit restrictii vamale, urmate de o replica similara din partea Beijingului.

×