x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China depune plângere la OMC împotriva tarifelor americane!

China depune plângere la OMC împotriva tarifelor americane!

07 Iul 2018   •   07:55
China depune plângere la OMC împotriva tarifelor americane!

China a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva noilor taxe vamale impune de SUA pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari, masuri intrate în vigoare vineri, marcând debutul unui război comercial între Washington si Beijing. 

 

China nu are altă optiune decât să riposteze împotriva SUA, a anunţat Ministerul chinez al Comerţului. "SUA au violat regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi au lansat cel mai mare război comercial din istoria economică", a apreciat aceeasi institutie.  

Citând surse din Administraţia vamală, agenţia Xinhua precizează că tarifele vamale chineze pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze. 

"A inceput un război comercial. Impactul asupra economiei chineze de pe urma tarifelor impuse de SUA pentru produse chineze în valoare de 34-50 de miliarde de dolari ar urma să fie limitat. Dacă vor impune tarife pentru produse chineze în valoare de 250 miliarde de dolari, impactul va fi mult mai mare nu doar asupra celor două economii ci şi asupra economiei mondiale şi lanţurilor globale de aprovizionare", a apreciat Wang Jun, economist şef la Zhongyuan Bank. 

Administraţia Trump a avertizat că ar putea viza în total bunuri chineze în valoare de peste 500 miliarde de dolari, adică o sumă comparabilă cu valoarea totală a bunurilor importate de SUA din China anul trecut. AGERPRES

×