x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China introduce taxe vamale pentru 128 de produse din SUA

China introduce taxe vamale pentru 128 de produse din SUA

02 Apr 2018   •   06:29
China introduce taxe vamale pentru 128 de produse din SUA

Beijingul a anunţat ca institutie tarife vamale pentru 128 de produse americane, în replică la măsura de luna trecută a Washingtonului cu privire la taxele pentru importurile de oţel şi aluminiu din China.

 

120 de produse, între care fructele sau vinul, vor avea o taxă de import de 15%, în timp ce alte opt produse, inclusiv carnea de porc, vor avea un tarif de 25%, potrivit anunţului făcut de ministerul chinez al Comerţului.

Măsura va intra în vigoare de luni.

Într-un comunicat separat, ministerul chinez al Comerţului a cerut Statelor Unite să revină asupra deciziei sale privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu, care, conform Chinei, încalcă normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului, şi să repună schimburile bilaterale pe calea normalităţii.

Beijingul anunţase deja din 23 martie că va impune aceste tarife de import dacă SUA va continua cu planurile sale de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China.

Cu toate acestea, Beijingul a insistat mereu că doreşte să evite un război comercial şi a avertizat Casa Albă să nu deschidă "o cutie a Pandorei". AGERPRES

×