x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China: Electricitate mai ieftina, un ritm economic mai alert!

China: Electricitate mai ieftina, un ritm economic mai alert!

16 Mai 2018   •   11:45
China: Electricitate mai ieftina, un ritm economic mai alert!

Pentru a doua luna consecutiv, Beijingul a redus,  în mai, preţul la energie electrica, în vederea scăderii costurilor de producţie, a anunţat Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC), un indiciu care sugerează că a doua economie mondială încetineşte.

 

De la 1 mai, preţul electricităţii a fost redus cu 2,7%, ceea ce înseamnă că firmele vor economisi 21,6 miliarde de yuani (3,39 miliarde de dolari), după ce şi-au redus costurile cu 43 miliarde de yuani în aprilie, în urma scăderii cu 10% a tarifului la curentul electric, a precizaat NDRC.

Analiştii avertizează că disputele comerciale dintre Washington şi Beijing, noile măsuri de restricţionare a pieţei imobiliare şi protejarea mediului înconjurător ar putea frana avansul economiei chineze la 6,5% anul acesta.

În 2017, PIB-ul Chinei a înregistrat o performanţă peste aşteptări, cu o creştere anuală de 6,9%, peste ţinta oficială de 6,5%, graţie exporturilor şi vânzărilor cu amănuntul.

Este pentru prima dată după 2010 când economia chineză a înregistrat o creştere superioară celei înregistrată în anul precedent.

În 2016, economia chineză a înregistrat un avans de 6,7% comparativ cu 2015, cea mai slabă creştere înregistrată de economia chineză în ultimii 26 de ani. AGERPRES

×