x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China vrea să domine piaţa criptomonedelor

China vrea să domine piaţa criptomonedelor

de Adrian Stoica    |    01 Noi 2019   •   10:45
China vrea să domine piaţa criptomonedelor

După o relaţie tensionată cu moneda digitală şi restul pieței criptovalutelor, China îşi schimbă politica şi anunţă că vrea să devină lider mondial în această industrie. După anunţul făcut în acest sens de preşedintele chinez Xi Jinping în urmă cu câteva zile, rezultatul a fost un salt de 15% a monedei bitcoin, aceasta ajungând la valoarea de 9.500 de dolari. Un alt efect rapid al anunţului făcut de liderul chinez a fost şi scumpirea proiectelor de criptovalută chinezeşti.

 

Schimbarea de politică a devenit rapid un catalizator mondial pentru piaţa criptomonedelor. „Trebuie să clarificăm direcția principală, să creștem investițiile, să ne concentrăm pe o serie de tehnologii de bază și să accelerăm dezvoltarea tehnologiei blockchain și inovația industrială”, a spus Xi Jinping în cadrul unei reuniuni a Biroului Politic al Partidului Comunist.

Apare moneda digitală a ţării

Banca Centrală a Chinei (PBOC) este aproape gata să emită propria monedă digitală. Ea ar reprezenta prima utilizare masivă a unei criptomonede de către un stat, iar procesul ar putea fi o experiență pe care multe guverne ale lumii ar fi interesate să-l monitorizeze, scrie presa internaţională. China acoperă aproximativ 23% din totalul tranzacțiilor cu bitcoin la nivel mondial, fiind, totodată, sediul multora dintre companiile mari specializate în minarea de monede virtuale. Țara asiatică a fost, în urmă cu doar câțiva ani, cea mai mare piață de bitcoin, cumulând aproape 90% din tranzacțiile globale, însă înăsprirea regulilor a dus la pierderea cotei de piață.

.

În prezent, cele mai mari platforme de tranzacționare din China a criptomonedelor sunt OKCoin, BTC China și Huobi.

×