x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chinezii de la Ping An plătesc o avere a deveni al doilea mare acţionar al HSBC

Chinezii de la Ping An plătesc o avere a deveni al doilea mare acţionar al HSBC

06 Dec 2017   •   18:02
Chinezii de la Ping An plătesc o avere a deveni al doilea mare acţionar al HSBC

Ping An a devenit al doilea mare acţionar al HSBC, după ce compania chineză de asigurări şi-a majorat la peste 5% participaţia la cea mai mare bancă europeană.

 

Divizia Ping An de gestionare a activelor a achiziţionat marţi încă zece milioane de acţiuni la banca britanică HSBC, astfel încât participaţia sa a urcat de la 4,96% la 5,01%, a precizat Ping An, într-un comunicat remis Bursei de la Hong Kong.

Participaţia - evaluată la 7,3 miliarde de lire sterline (9,8 miliarde de dolari) la actualele preţuri de pe piaţă - face din Ping An al doilea mare acţionar al HSBC, după BlackRock, conform datelor Bloomberg. Ping An este este cea mai mare companie de asigurări după capitalizarea bursieră şi a patra după totalul activelor.

HSBC, care obţine trei sferturi din profiturile sale din Asia şi a fost înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani în Hong Kong şi Shanghai, a precizat: "Ping An este o companie care nu e deţinută de stat, având o guvernanţă corporatistă foarte bună şi operaţiuni stabile".

Cel mai mare acţionar al HSBC este BlackRock, care deţine o participaţie de 6,8%, iar al treilea mare investitor este JPMorgan Chase, cu 4,8%. Anul trecut, acţiunile HSBC au urcat cu 11% datorită performanţelor solide ale băncii britanice, mentioneaza agerpres.

×