x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chirii. Topul celor mai căutate zone

Chirii. Topul celor mai căutate zone

de Daniela Ivan    |    28 Aug 2018   •   19:55
Chirii. Topul celor mai căutate zone

Septembrie este luna de foc pe piața chiriilor din București, dat fiind numărul mare de studenți care vin din provincie în Capitală pentru noul an universitar. Având în vedere stocul limitat al căminelor universitare – atât cel public cât și cel privat, cererea se îndreaptă către garsoniere din zone strategic poziționate față de nevoile chiriașilor. Conform datelor Institului Național de Statistică în regiunea București-Ilfov erau 33 de universități, cu 127.500 de studenți.

Cea mai căutată zonă este Dristor, spun agenţii imobiliari. Ei susţin că locaţia este prima în top datorită nivelului chiriilor raportat la beneficii precum prezența în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 și M3) și proximitatea față de două centre comerciale cu numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber (ParkLake și București Mall). Aici

nivelul chiriilor se situează aici între 230 şi 240 de euro. La mare căutare este şi zona Grozăvești-Politehnica unde garsonierele se închiriază între 250-290 euro, dar şi zona ultra-centrală Unirii-Universitate-Romană, unde nivelul chiriilor variază între 290-310 euro. Alte zone aflate la mare căutate sunt Timpuri Noi, Drumul Taberei, Militari şi zona Eroilor – Ştirbei Vodă. 

 

×
Subiecte în articol: top zone chirii