x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chiriţoiu: UE va soma CFR Marfă

Chiriţoiu: UE va soma CFR Marfă

07 Oct 2019   •   09:30
Chiriţoiu: UE va soma CFR Marfă
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Comisia Europeană va decide că societatea CFR Marfă trebuie să returneze statului datoria pe care o are, dar încă nu este cunoscută suma, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Lucrurile aici sunt clare. Va fi o discuţie care va spune că societatea CFR Marfă trebuie să dea bani statului, bani pe care probabil nu-i are”, a declarat Chiriţoiu.

În urma unor negocieri cu CE, s-a stabilit ca datoriile să fie şterse prin metoda conversiei în acţiuni, pentru a pregăti privatizarea, dar procesul a eşuat în urmă cu câţiva ani.

„Între timp nu s-a întâmplat nimic, nicio restructurare, compania continuă să aibă pierderi şi aşa mai departe”,a menţionat Chiriţoiu. Potrivit acestuia, este necesar un proces de restructurare.

Şeful CC estimează că oficialii de la Bruxelles vor spune „dacă nu aţi reuşit privatizarea, atunci trebuie ca datoriile acelea să fie repuse pe rolul companiei”.

CFR Marfă are datorii către bugetul statului în valoare de 60 milioane de lei (13 milioane de euro), aflate în procedură de reeșalonare, a declarat pentru Club Feroviar președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu.

 

×
Subiecte în articol: CFR marfa