x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Societatea CIECH Soda Romania își închide uzina de la Râmnicu Vâlcea

Societatea CIECH Soda Romania își închide uzina de la Râmnicu Vâlcea

09 Aug 2019   •   10:45
Societatea CIECH Soda Romania își închide uzina de la Râmnicu Vâlcea

Compania poloneză CIECH Soda România (CSR) trebuie să înceapă procesul de oprire a producției la uzina din Râmnicu Vâlcea începând cu 18 septembrie 2019. Dacă acesta va stagna mai mult timp, societatea va fi obligată să disponibilizeze majoritatea angajaților, respectiv  500 de salariați, din totalul de 600. O parte dintre aceștia vor rămâne în fabrică pentru a menține instalațiile necesare în cazul în care va fi reluată producția. În același timp, peste 100 de lucrători vor putea fi relocați în uzinele din Germania și Polonia.

Societatea a fost afectată de alunecarea de teren de la mina Alunu, iar CET Govora a denunțat unilateral contractul pentru livrarea aburului industrial către CIECH Soda România la jumătatea lunii iunie deși actualul prețul actual fusese stabilit în aprilie și era valabil până la sfârșitul anului 2020. Acest fapt va duce la o nouă creștere a prețului aburului cu circa 135% peste cel din 2018 și include și certificatele CO2.

Salariații disponibilizați vor beneficia de un pachet compensatoriu și vor putea cere sprijin societății pentru a-și găsi alte locuri de muncă printr-un program special de plasare a forței de muncă.

Grupul polonez produce sodă calcinată și silicat de sodiu și a investit în România peste 550 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: productie insolventa