x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cine a castigat din recesiune. Inclusiv Nouriel Roubini

Cine a castigat din recesiune. Inclusiv Nouriel Roubini

de IncomeMagazine    |    12 Oct 2012   •   07:40
Cine a castigat din recesiune. Inclusiv Nouriel Roubini
Sursa foto: thinkatock
In ultimul sau numar, revista americana Foreign Policy prezinta o lista a companiilor, tarilor sau personalitatilor care au avut de profitat de pe urma crizei economice mondiale.


1. McDonald’s. In ultimii 10 ani, capitalizarea companiei a afisat o crestere de 500%. Indiferent de nenorocirile care se abat asupra omenirii, fie ele razboaie sau cataclisme economice, lantul de restaurante de tip fast-food nu numai ca rezista, dar castiga bani frumosi si profituri de invidiat. Pentru consumatori, localurile firmei reprezinta un fel de oaza a stabilitatii, explica expertii Foreign Policy.

2. 7 tari invingatoare. Este vorba despre Corea de Sud, Polonia, Canada, Elvetia, Turcia, Indonezia, Turcia si Mexic. Fiecare din aceste state au stiut sa exploateze criza in propriul lor folos. Sud-coreenii, spre exemplu, in plina degringolada globala s-au grabit sa dobandeasca noi cote de piata pentru gigantii lor industriali, precum Hyundai, Samsung sau Kia, consolidandu-si, totodata, pozitiile in sectoarele inovatoare, sporind la momentul oportun finantarea de stat pentru stiinta si tehnologii. Elvetienii au fost ajutati de renumitele lor impozite si de incapatanarea de a ramane in afara zonei euro.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro


Citeste si
Ce ar insemna pentru Israel destramarea Siriei
Pozele nud i-au prins bine. A fost încoronat "omul anului"
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii
Cum va arata viitoarea harta a lumii

×
Subiecte în articol: Nouriel Roubini recesiune