x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cioloş: Cercetarea agricolă trebuie susţinută de la buget

Cioloş: Cercetarea agricolă trebuie susţinută de la buget

de Irina Crudu    |    23 Apr 2010   •   00:00

Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat şi nu se poate baza doar pe susţinerea proprie prin valorificarea terenurilor a declarat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

El a precizat că cercetarea românească trebuie să procedeze la fel ca şi celelalte state membre. Potrivit acestuia, toate centrele mari de cercetare lucrează în consorţii multinaţionale.

Cioloş a vorbit şi despre nevoia de reformare a sectorului de cercetare românesc şi a adăugat că acesta are nevoie de o îmbunătăţire la nivel logistic.

Totodată, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat că cercetorii români din agricultură trebuie încurajaţi să absoarbă fonduri europene. "Trebuie să ne gândim foarte serios să delimităm această cercetare pe nevoile actuale. Strategia noastră în domeniul cercetării este să stabilizăm patrimoniul", a mai spus Dumitru. Potrivit acestuia este nevoie să se consolideze centrele de cercetare care au rezultate bune, adică să se păstreze un număr de centre de care agricultura are nevoie şi să se decidă soarta celorlalte.

×
Subiecte în articol: redactie agricultura dacian ciolos