x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cioloş, despre RADET-ELCEN: Am cerut ministrului Energiei să medieze disputele care apar

Cioloş, despre RADET-ELCEN: Am cerut ministrului Energiei să medieze disputele care apar

14 Ian 2016   •   21:10
Cioloş, despre RADET-ELCEN: Am cerut ministrului Energiei să medieze disputele care apar

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că i-a cerut ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să-şi folosească poziţia şi să medieze disputele care apar în cazul RADET-ELCEN, pentru a evita ca acestea să se răsfrângă asupra cetăţenilor.

''Când am discutat despre pregătirile de iarnă în decembrie, inclusiv cu domnul ministru, cu domnul vicepremier Borc, cu domnul ministru de Interne, i-am cerut şi domnului ministru (al Energiei - Victor Grigorescu-n.r.), cunoscând situaţia de la RADET-ELCEN, l-am rugat pe domnul ministru să-şi folosească întru totul poziţia pe care o are ca să medieze, acolo unde este cazul, disputele care apar între diferitele companii şi care până la urmă se răsfrâng asupra cetăţenilor şi lucrul acesta trebuie evitat. Guvernul nu poate să facă totul pentru că nu este responsabilitatea sută la sută a Guvernului, dar Guvernul are o responsabilitate finală şi o asumăm întru totul'', a precizat Cioloş.

Şeful Executivului a făcut această declaraţie după întâlnirea pe care a avut-o la Ministerul Energiei cu ministrul Victor Grigorescu.

El a spus că are încredere că ministrul Energiei va rezolva această problemă.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a afirmat, la rândul său, că va continua să medieze această situaţie de la RADET - ELCEN şi va cere tuturor să-şi asume responsabilitatea.

"Vom continua să punem toţi factorii responsabili împreună astfel încât acţiunea să fie coordonată. Nu este singurul Ministerul Energiei, ci şi Guvernul este cel care contribuie la funcţionarea corectă a sistemului, este vorba de furnizori, de transportatori. Tot ceea ce a ţinut de noi am făcut, facem şi mai mult în sensul în care ne folosim şi calitatea de mediatori, dar voi folosi şi eu, personal, influenţa de care dispun pentru a cere tuturor să-şi asume responsabilitatea, să lucrăm împreună pentru acelaşi obiectiv şi, în cazul în care apar probleme, lucruri neprevăzute, să lucrăm cu toţii în aceeaşi direcţie'', a spus Grigorescu.

Sursa: Agerpres

×