x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cîțu: 152.000 de persoane au beneficiat de amânarea ratelor la bănci

Cîțu: 152.000 de persoane au beneficiat de amânarea ratelor la bănci

22 Mai 2020   •   13:22
Cîțu: 152.000 de persoane au beneficiat de amânarea ratelor la bănci

152.000 de persoane au beneficiat, până în prezent, de prevederile OUG 37/2020 privind amânarea ratelor la bănci.  Valoarea creditelor cu rate amânate până la 9 luni este de circa 3,3 miliarde de lei, a anunțat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, s-au întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Discuţiile au vizat programul IMM Invest, amânarea ratelor la bănci şi programul de relansare a economiei.

"Scopul întâlnirii a fost acela de a relaxa sau de a face toată această procedură să fie mai simplă pentru ca banii să ajungă la cei care au nevoie cât mai rapid. Am discutat şi despre celălalt program pe care l-am derulat împreună cu sistemul financiar bancar şi care este un succes, cel de amânare a ratelor clienţilor la bănci. În acest moment, prin Ordonanţa 37 au beneficiat 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni. Este un program care a funcţionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat şi a procesat rapid toate cererile. Oricum am prelungit perioada de solicitare a amânării ratelor până la 15 iunie", a afirmat Cîţu, în conferinţa comună cu preşedintele Consiliului Director ARB, Sergiu Oprescu.

 

×
Subiecte în articol: amanare rate florin citu