x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie City Insurance şi Euroins, mângâiate de ASF

City Insurance şi Euroins, mângâiate de ASF

de Adrian Stoica    |    26 Sep 2019   •   11:50
City Insurance şi Euroins, mângâiate de ASF
Sursa foto: Victor Stroe

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat companiile de asigurări City Insurance şi Euroins, cu câte 50.000 de lei, în urma controalelor efectuate, recent. Deşi pe numele celor doi asigurători au anul acesta cele mai reclamate companii, ele au fost sancţionate doar cu amenda minimă care se poate aplica.

 

Decizia de amendare a fost luată de membrii Consiliului ASF, dar au existat voci care s-au opus, dorind ca totul să se rezume doar la un avertisment. Reclamaţiile pe piaţa asigurărilor auto au cunoscut în acest an o creştere cu aproape 300%, iar trenul se menţine crescător. Abuzurile unor companii de asigurări s-au înmulţit însă pe fondul neimplicării ASF care le permite acestora să-şi bată joc de clienţi.  La sfârşitul primului semestru al anului numărul reclamaţiilor pe piaţa de asigurări generale ajunsese la 3.848, din care 3.548 au vizat asigurările RCA şi Carte Verde (90%), iar asigurările facultative de tip Casco la 83 (2,13%).

Controlează piaţa

Sancţiunile primite de City Insurance şi Euroins vin după ce ele primisieră recent un avertisment pentru că nu răspunseseră la solicitările ASF în termenul legal de 10 zile. Cele două companii deţineau împreună la sfârşitul primului semestru al acestui an 67,7% din piaţa asigurărilor auto, după ce în decembrie 2018 controlau circa 60%.

 

Reclamaţiile s-au dublat

Potrivit datelor publicate pe site-ul Euroins, compania primise în primele şapte luni ale anului un număr de 3.934 de reclamaţii, după ce pe tot parcursul anului trecut înregistrase 1.716. În ceea ce priveşte cea de a doua cea mai reclamată companiei de asigurări activă pe piaţa românească, City Insurance, ea înregistrase în primele opt luni ale anului 2.431 reclamaţii, după ce anul raportase 1.550.

 

×