x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie City Mall a intrat în faliment

City Mall a intrat în faliment

de Daniela Ivan    |    03 Noi 2010   •   00:00
City Mall a intrat în faliment

Firma Victoria Holding, care deţine City Mall Bucureşti, a cerut intrarea în insolvenţă după ce a anunţat că are dificultăţi în rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria.

Instanţa a admis azi cererea de intrare în insolvenţă a City Mall, după ce la sfârşitul săptămânii trecute Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a firmei Red Project Three, dezvoltatorul centrului comercial Armonia Brăila.

Victoria Holding, prin care fondul australian de investiţii APN European Retail Trust, deţine City Mall, a anunţat că trebuie să ramburseze în noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriacă a UniCredit). APN European Retail Trust a cumpărat în 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro.

Centrul comercial a fost evaluat la jumătatea anului la 35,4 milioane de euro, în condiţiile în care în iunie 2009 valoarea City Mall era stabilită la 51,6 milioane de euro, ceea ce înseamnă o depreciere de 31% într-un an. Faţă de preţul de achiziţie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare.

×
Subiecte în articol: observator