Claudia-Gina Anastase, noul preşedinte al directoratului Transelectrica, după revocarea lui Marius Caraşol
Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica l-a revocat joi din funcţie pe preşedintele directoratului, Marius Caraşol, şi a decis numirea în locul acestuia a Claudiei-Gina Anastase, potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES.
"Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Danuţ Caraşol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numita doamna Claudia-Gina Anastase", spun reprezentanţii transportatorului de energie.
Potrivit acestora, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica tratează cu responsabilitate şi respect importanţa guvernanţei corporative în administrarea societăţii, precum şi imaginea companiei în relaţia cu investitorii şi partenerii.
Revocarea lui Caraşol vine în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul, susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti.
Reprezentanţii Politehnicii au precizat, pentru edupedu.ro, că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.
Potrivit unui comunicat al companiei, remis miercuri, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a cerut preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, urmând să dispună măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, în urma informaţiilor că şi-ar fi falsificat CV-ul, se arată într-un comunicat al companiei.
"Ca urmare a informaţiilor publicate în presa referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Marius-Dănuţ Caraşol, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face următoarele precizări: în vederea clarificării acestei situaţii, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticităţii acestora", precizează reprezentanţii companiei.
Potrivit acestora, în măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare.
"Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate aceasta problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti", se mai arată în comunicat.
Surse din cadrul Transelectrica au declarat pentru AGERPRES că joi va avea loc o şedinţă a Consiliului de Supraveghere al companiei.
"Se va discuta pe marginea acestui subiect", au precizat sursele citate.

Ştiri din .ro
-
Mădălina şi Adrian se iubeau enorm, dar povestea lor de dragoste avea să se sfârșească înfiorător. Când oamenii s-au apropiat de mașina în care se aflau cei doi au înțeles cumplitul adevăr antena3.ro
-
Adolescenta de 13 ani a început să se simtă foarte rău de câteva zile, așa că mama a decis să meargă cu ea la spital. A fost trimisă acasă cu o rețetă pentru antibiotice. A doua zi, a sunat telefonul antena3.ro
- Liderul interlop Boncu și prietenul lui Nasleu, discuție despre primarul Timișoarei: ”Robocap (…) prostanul” Pressalert.ro
- Operațiune fără precedent a DIICOT și DGA – șeful serviciului arme și alți patru subordonați, ridicați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și luare de mită UPDATE 3 Cine a fost reținut Pressalert.ro
Dispar firme, dar în ritm tot mai lent
Administrația Deltei Dunării a reluat proiectul adăposturilor pescărești
Mai multe companii aeriene din Republica Moldova nu au voie să zboare în UE
Alexandru Petrescu: Domeniul comunicațiilor se află în comă profundă
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, aproape 833 de milioane de lei de la bănci
Cîţu: Eugen Teodorovici ştia încă din aprilie 2019 că deficitul bugetar va ajunge la 4% din PIB
Florin Cîțu, afirmanții alarmante despre deficitul bugetar
Curs valutar 9 decembrie 2019: Leul câştigă teren în raport cu euro, dar se depreciază în faţa dolarului american
Majoritatea elevilor români pun bani deoparte. Educația financiară se face doar în familie
Primul superbrand pentru vinurile româneşti din Dealu Mare

Oferte TAROM de sărbători. Bilete de la 119 euro
Jurnalul bursier. Unde sunt investitorii în fondurile de acțiuni?

De ce nu există Mercedes și BMW made in Romania
