x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CLUJ: Staţiune balneo de 4 milioane de euro

CLUJ: Staţiune balneo de 4 milioane de euro

de Elena Stan    |    22 Iul 2008   •   00:00

În partea de Nord-Vest a ţării va fi implementat proiectul "Parcul balnear în Regiunea Nord-Vest, locaţiile Tăşnad, Beltiug, Marghita". Finanţarea este asigurată din fonduri UE şi este în valoare de 4 milioane de euro.



În partea de Nord-Vest a ţării va fi implementat proiectul "Parcul balnear în Regiunea Nord-Vest, locaţiile Tăşnad, Beltiug, Marghita". Finanţarea este asigurată din fonduri UE şi este în valoare de 4 milioane de euro. În acest sens, reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor au semnat acordul-cadru pentru acest proiect. Beneficiarii proiectului sînt Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Judeţean Bihor şi consiliile locale ale celor trei localităţi implicate. "Prin semnarea acestui contract, regiunea noastră mai face un pas important în consacrarea ei ca şi destinaţie de interes naţional pentru turismul balnear, prin dezvoltarea turismului termal în Tăşnad, Beltiug, Marghita − judeţele Satu Mare şi Bihor. Tot în cadrul programelor de preaderare, în Regiunea Nord-Vest se află în implementare un alt proiect, care dezvoltă locaţii pe turism balnear în Dej, Cojocna şi Figa − judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud", a declarat Claudiu Coşier, directorul general al ADR Nord-Vest.
Mai mult, oficialul a declarat că faza investiţională este doar primul pas în atingerea obiectivului care priveşte consacrarea Regiunii Nord-Vest ca şi destinaţie turistică balneară la nivel naţional. Lucrările de infrastructură din cadrul acestui proiect vor putea începe în acest an.


DEJ. Contractul de finanţare care priveşte proiectul "Dezvoltarea potenţialului balnear al lacurilor sărate din Regiunea Nord-Vest − Dej" cu un buget total de aproape 5,5 milioane euro şi ai cărui beneficiari sînt Consiliul Local Dej, Consiliul Local Cojocna, Consiliul Local Beclean, Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost semnat în 2007, iar lucrările au început în ianuarie 2008. La Dej lucrările vizează construirea unui centru de terapie, terasă, terenuri de sport, amenajări exterioare şi interioare, drumul de acces, plajă de nisip, amenajări peisagistice şi replantări. La Cojocna, lucrările vizează clădirea centrală, centru de terapie, lucrări exterioare, pontoane la lac, terenuri sportive, plaje, drum de acces, parcări. La Figa se vor realiza un bazin cu apă sărată, plajă de nisip, replantări, drum de acces, parcare, terasă, clădire de duşuri şi cabinet medical, centru terapeutic. Data de finalizare estimată pentru aceste lucrări este iulie 2009.

×
Subiecte în articol: economic consiliul nord-vest