x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisarul pentru energie retractează declaraţiile despre întârzierea Nabucco

Comisarul pentru energie retractează declaraţiile despre întârzierea Nabucco

25 Mar 2010   •   00:00



Guenther Oettinger, comisarul european pentru energie, a anunţat că realizarea gazoductului Nabucco va respecta calendarul stabilit iar primele livrări se vor face în 2014, după ce presa a publicat mai multe declaraţii ale acestuia în care spunea că proiectul va întârzia 4 ani.

Sueddeutsche Zeitung a publicat joi un interviu cu oficialul Comisiei Europene (CE), în care acesta a declarat că finalizarea proiectului de gaze naturale ar putea întârzia cu patru ani, până în 2018. În acelaşi timp, ziarul francez Le Figaro l-a citat miercuri pe Oettinger declarând că gazoductul Nabucco este mai mult o "viziune măreaţă pentru viitor" decât o prioritate a CE, deoarece ar reduce dependenţa energetică a Uniunii faţă de Rusia începând cu 2018.

"Sunt sigur că primele livrări vor fi efectuate la sfârşitul anului 2014, iar conducta va ajunge la capacitate maximă în 2018, respectând programul stabilit de (consorţiul - n.r.) Nabucco", a afirmat Oettinger într-un comunicat, citat de Reuters.

Realizarea gazoductului costă 7,9 miliarde de euro. Nabucco va transporta anual 31 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din regiunea Mării Caspice. Acţionarii săi sunt OMV, MOL, Transgaz Bulgargaz, BOTAS şi RWE. 

×
Subiecte în articol: energie