x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană ar putea decide capitalizarea CEC Bank la sfârșitul lunii octombrie

Comisia Europeană ar putea decide capitalizarea CEC Bank la sfârșitul lunii octombrie

12 Oct 2019   •   20:00
Comisia Europeană ar putea decide capitalizarea CEC Bank la sfârșitul lunii octombrie

Comisia Europeană ar putea lua decizia privind capitalizarea CEC Bank spre finalul lunii octombrie, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. "Capitalizarea CEC Bank nu o decidem noi, o decide Comisia. Decizia ne aşteptăm să fie luată spre sfârşitul lunii, până la predarea mandatului actualei Comisii".El a menţionat că, în 2009, Comisia Europeană era foarte reticentă cu privire la capitalizarea CEC Bank.

Acesta a făcut referire și la tranzacţia prin care Eximbank achiziţionează Banca Românească. "Tranzacţia la Eximbank este în analiză avansată şi la noi şi la BNR. Am avut consultări cu BNR-ul. Bănuiesc că vom termina şi unii şi alţii. Şi unii şi alţii am cerut completări, informaţii suplimentare faţă de cele care au fost furnizate, dar bănuiesc că analizele vor fi terminate în curând".

Şeful autorităţii de concurenţă a adăugat că ar dori să iasă cu analiza pentru CEC Bank în aceaşi timp cu BNR. Consiliul Concurenţei a cerut completări privind sursele de finanţare pentru a vedea dacă este caz de ajutor de stat, iar BNR a cerut detalii privind planul de afaceri. Ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţa, în mai, că instituţia pe care o conduce va transfera către CEC o sumă de 900 de milioane de lei pentru capitalizarea instituţiei, imediat ce va primi acceptul Comisiei Europene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cec