x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană va testa produsele alimentare din 16 ţări UE

Comisia Europeană va testa produsele alimentare din 16 ţări UE

04 Feb 2018   •   09:47
Comisia Europeană va testa produsele alimentare din 16 ţări UE

Uniunea Europeană dă lovitura decisivă companiilor care nu respectă standardele în privinţa alimentelor! Comisia Europeană va testa produsele alimentare din 16 ţări ale Uniunii. Decizia a fost luată după acuzaţiile privind calitatea scăzută a unor mărfuri vândute în Europa de Est, inclusiv în România.

 

Acelaşi brand, acelaşi produs, ambalaj identic. Ar trebui să fie şi aceeaşi calitate. Nu este, însă, aşa, susţin unele ţări est-europene. Inclusiv România declara că produsele vândute pe teritoriul ei au o calitate mai slabă faţă de cele care ajung în statele bogate din Europa.

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie şi consumatori
"Comisia Europeană tratează cu foarte mare seriozitate problema standardelor duble privind calitatea produselor alimentare şi a elaborat un plan de acţiune detaliat. Protocolul comun de testare ar trebui să fie gata până în aprilie."

În luna mai ar urma să fie lansată o campanie de testare la care vor participa cel puţin 16 ţări selectate pe criterii geografice şi de mărime. Testele vor include verificări privind compoziţia chimică şi gustul unor produse. Aşa cum a propus în 2017, Bruxelles-ul ar urma să aloce aproximativ un milion de euro pentru a ajuta statele membre să verifice produsele alimentare. 

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Într-o Uniune care promovează egalitatea, nu pot exista consumatori de mâna a doua. Nu pot accepta să existe diferenţe în estul Europei.

Anna Borys-Karwacka, reprezentant firmă de lobby
Sunt multe motive pentru care alimentele diferă în unele ţări. Gustul consumatorilor este diferit, iar companiile încearcă să se conformeze.

Comisia Europeană a avertizat că dacă în urma testelor nu vor exista îmbunătăţiri, va fi făcut public numele brandurilor implicate. OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: produse calitate romania produse alimentare