x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană vine să ne strângă gunoaiele

Comisia Europeană vine să ne strângă gunoaiele

25 Sep 2018   •   16:25
Comisia Europeană vine să ne strângă gunoaiele

Comisia Europeană a propus măsuri pentru a ajuta cele 14 state membre, inclusiv România, să îndeplinească obiectivele privind reciclarea deşeurilor municipale. România este cel mai neperformant stat în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor municipale solide, cu cea mai mare rata de depozitare a deşeurilor din UE, mai exact 72%, cu mult peste media europeană de 25,6%. 
Executivul comunitar a publicat cea mai recentă revizuire a modului în care reglementările privind gestionarea şi reciclarea deşeurilor sunt aplicate în Europa. În pofida progreselor înregistrate de statele membre, CE a identificat decalaje semnificative care trebuie rezolvate rapid, motiv pentru care a prezentat un plan detaliat pentru a se asigura că state precum România acţionează pentru a satisface legislaţia UE privind deşeurile. 
CE a dat România în judecată la Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a reuşit să închidă 68 de depozite municipale de deşeuri

„Gestionarea deşeurilor ne afectează pe toţi. Estimările recente ale Băncii Mondiale arată o creştere anuală a generării de deşeuri, de la 2,01 miliarde de tone în 2016 la 3,40 miliarde de tone în 2050. Deşi în Europa gestionarea şi reciclarea deşeurilor se îmbunătăţeşte, un lucru e clar: continuarea sistemului actual nu este o opţiune şi încă mai sunt multe de făcut”, arată CE. România este una din ţările care riscă să nu-şi îndeplinească ţinta pentru anul 2020 de a recicla 50% din deşeurile municipale.


 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana gunoaie