x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisie pentru demiterea preşedintelui ASF. PNL vrea schimbarea întregii conduceri, PSD se cam codeşte

Comisie pentru demiterea preşedintelui ASF. PNL vrea schimbarea întregii conduceri, PSD se cam codeşte

de Adrian Stoica    |    31 Oct 2016   •   10:26
Comisie pentru demiterea preşedintelui ASF. PNL vrea schimbarea întregii conduceri, PSD se cam codeşte
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Comisiile reunite de buget-finanţe şi economice ale Parlamentului se vor întâlni astăzi, începând cu ora 13, pentru a-l audia pe preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

În urma audierii se va trece la redactarea raportului prin care se va propune demiterea acestuia din funcţie. Singura problemă rămasă deocamdată în suspans este dacă se va cere demiterea întregului Consiliu de Conducere al ASF sau doar eliminarea din schemă a lui Mişu Negriţoiu.

La nivelul grupurilor parlamentare, problema demiterii lui Mişu Negriţoiu din fruntea ASF este ca şi decisă de câteva săptămâni, ca urmare a modului defectuos în care acesta a gestionat problema scumpirii poliţelor RCA din ultimul an.

Deputaţii şi senatorii din comisiile de specialitate menţionate mai trebuie să tranşeze în zilele următoare dacă vor solicita plenului Parlamentului votul şi pentru demiterea celorlalţi membri ai Consiliului ASF.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, PNL insistă pentru demiterea întregii conduceri, motivând că orice decizie a Consiliului de Conducere se ia cu votul tuturor membrilor.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Mircea Ursache, care este responsabil cu supravegherea pieţei bursiere, se bucură încă de susţinerea PSD şi din acest motiv reprezentanţii în Parlament ai acestui partid ar înclina să susţină doar demiterea lui Mişu Negriţoiu.

Cine ar mai putea pleca

Din Consiliul de Conducere al ASF mai fac parte, pe lângă Mişu Negriţoiu şi Mircea Ursache, Cornel Coca Constantinescu (prim-vicepreşedinte), Ion Giurescu (vicepreşedinte), precum şi membrii neexecutivi Gheorghe Marcu, Biró Albin, Daniel Ştefan Armeanu şi Gabriela Boca. Potrivit sursei citate, raportul comisiei speciale ar putea fi supus votului plenului Parlamentului săptămâna viitoare.

 

×
Subiecte în articol: asf misu negritoiu