x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania de asigurări VIG a obținut 2,4 milioane de euro profit în primul semestru

Compania de asigurări VIG a obținut 2,4 milioane de euro profit în primul semestru

27 Aug 2019   •   11:29
Compania de asigurări VIG a obținut 2,4 milioane de euro profit în primul semestru

Compania de asigurări Vienna Insurance Group a obţinut în România un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro în primul semestru din acest an, faţă de o pierdere de 43,1 milioane de euro în aceeaşi perioada a anului trecut. În primele şase luni din acest an, societatea a raportat în țara noastră prime brute subscrise în valoare de 234,9 milioane de euro, în scădere cu 13,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. 

Toate domeniile au înregistrat creşteri, inclusiv businessul de asigurări de viaţă cu primă unică, în scădere de câţiva ani. Motoarele de creştere au fost segmentul asigurărilor generale, poliţele auto extinse şi asigurările de sănătate. Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătăţiri încurajatoare în ceea ce priveşte creşterea primelor. Volumul primelor la nivelul pieţelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia şi Herţegovina, a crescut cu o rată de 4,1%. 

Companiile Grupului VIG colaborează cu Erste Group în 11 ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: asigurari