x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Companie, caut şef

Companie, caut şef

08 Sep 2009   •   00:00

Ponderea companiilor din România care caută manageri şi specialişti a crescut la 41%, după ce acest segment a înregistrat un puternic declin, la 39%, faţă de începutul anului, când 54% dintre angajatori făceau recrutări, potrivit unui studiu realizat de firma britanică Antal.

"După un declin în luna aprilie în ceea ce priveşte recrutările de specialişti, în prezent piaţa muncii pentru profesionişti şi manageri dă semne de îmbunătăţire a situaţiei. Astfel, perpectivele de angajare pentru profesionişti şi managerii din România sunt aproape la aceleaşi nivel cu media globală, de 50%", a declarat, într-un comunicat, directorul Antal România, Irina Vasile.

Patru din zece companii din România vor să facă recrutări de specialişti în următoarele 3 luni, potrivit studiului. Astfel, ponderea a ajuns la 39% dintre angajatori,  în uşoară creştere faţă de 36% în luna aprilie.

Pe de altă parte, 27% dintre cei chestionaţi au spus că în prezent renunţă la specialişti, nivel apropiat celui din aprilie, când 28% dintre angajatori făceau concedieri.

Studiul Antal "Global Snapshot" este o analiză trimestrială a angajărilor şi concedirerilor pe cele mai importante pieţe din lume. Raportul acoperă sezonul de perioada septembrie 2009 şi cuprinde circa 7.400 de companii din comerţ, industrie şi servicii financiare din Europa Centrală şi de Est, Africa, India, China şi SUA.

×