x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Complexul Europa va fi demolat

Complexul Europa va fi demolat

de Daniela Ivan    |    09 Iun 2008   •   00:00

INVESTIŢIE ● Clădiri ultramoderne În Fundeni-Colentina
Grupul Niro va investi 200 de milioane de euro pentru demolarea complexului Europa din Capitală şi realizarea de spaţii moderne de retail şi petrecere a timpului liber.



INVESTIŢIE ● Clădiri ultramoderne În Fundeni-Colentina
Grupul Niro va investi 200 de milioane de euro pentru demolarea complexului Europa din Capitală şi realizarea de spaţii moderne de retail şi petrecere a timpului liber.

Pe terenul unde este astăzi complexul Europa, din zona Fundeni-Colentina, se vor construi magazine moderne la standard occidental, restaurante, precum şi zone de recreere. Investiţia, care va fi realizată în cinci ani, reprezintă a doua etapă a proiectului Chinatown, ce cuprinde spaţii comerciale, clădiri de birouri, dar şi locuinţe. "În prima etapă am construit spaţii comerciale cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi. Valoarea acestei investiţii, incluzînd şi lucrările de infrastructură, se ridică la 150 de milioane de euro. În faza a doua vrem să construim o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi de magazine, restaurante, cluburi şi alte facilităţi", a declarat Dumitru Nicolae, preşedintele Niro Investment Group. Va exista şi o fază a treia care constă din construcţia unui hotel, spaţii rezidenţiale, birouri şi alte tipuri de construcţii. Întregul proiect Chinatown va cuprinde spaţii comerciale totalizînd 300.000 de metri pătraţi, o zonă permanentă de expoziţie de 100.000 de metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall şi clădiri specifice proiectelor Chinatown din străinătate. "Fondurile necesare dezvoltării proiectului vor proveni în mare parte de la bănci. Deja lucrăm cu Alpha Bank şi cu Piraeus Bank", a precizat preşedintele Niro Group.

PARTENERIAT. Grupul Niro a anunţat că a format un joint venture cu Beijing Urban Construction Group, una dintre cele mai mari companii de proiectare şi construcţii din China. "Niro Group va deţine 49% din compania creată în urma parteneriatului, în timp ce grupul chinez va controla 51% din capital. În următorii doi ani ne propunem să realizăm în special proiecte pentru companii private, urmînd ca după această perioadă să participăm la licitaţii publice pentru lucrări de infrastructură, drumuri etc.", a spus Dumitru.

El a mai precizat că ridicarea construcţiilor va fi realizată atît cu muncitori din România, cît şi cu forţă de muncă din China. "Nu vom avea muncitori permanenţi, ci vom angaja în funcţie de proiectele în care ne vom implica", a adăugat el. Compania chineză Beijing Urban Construction Group a construit cea mai înaltă clădire din capitala Chinei şi arena care va găzdui Jocurile Olimpice din 2008, în Beijing, inclusiv stadionul şi Satul Olimpic. În plus, firma a realizat peste 250 de kilometri de autostradă anual şi un terminal al aeroportului internaţional din capitala Chinei. Grupul Niro reuneşte 17 firme, cu activităţi în mai multe domenii, de la industria bunurilor de larg consum sau sectorul alimentar (producţie, distribuţie şi comerţ) la domeniul imobiliar, industria construcţiilor de locuinţe, piaţa de capital sau servicii de pază şi protecţie.

Turn

Grupul Niro vrea să construiască un imobil de 25 de etaje în Bucureşti, pe un teren de aproximativ 3.300 de metri pătraţi amplasat lîngă Casa Presei Libere. Proiectul reprezintă o investiţie de circa 30 de milioane de euro şi va consta în ridicarea unui hotel şi a unor apartamente. Suprafaţa totală construită va fi de 34.000 de metri pătraţi. Niro a finalizat în Capitală proiectul imobiliar Central Park, din zona Ştefan cel Mare, prin intermediul firmei Central Residential Park, care este controlată de grupul Niro. În ultimii cinci ani, grupul a derulat investiţii de peste 150 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic grupul niro