x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Concesiuni - Veolia zambeste inspre RADET

Concesiuni - Veolia zambeste inspre RADET

de Victor Ciutacu    |    24 Ian 2006   •   00:00
Concesiuni - Veolia zambeste inspre RADET

Veolia, grupul francez care opereaza pe baza de concesiune distributiile de apa si sistemele de canalizare din Bucuresti si Ploiesti, vrea sa-si extinda activitatea in domeniu in alte orase din Romania.

Corespondenta din Paris
Veolia, grupul francez care opereaza pe baza de concesiune distributiile de apa si sistemele de canalizare din Bucuresti si Ploiesti, vrea sa-si extinda activitatea in domeniu in alte orase din Romania.

Directorul executiv pentru Europa al Veolia Environnement, grup din care face parte divizia Veolia Water, Cyril Roger-Lacan, a declarat la Paris ca societatea este interesata si de concesiunea serviciilor oferite de RADET. "In masura in care municipalitatea isi va exprima oficial intentia de a concesiona termoficarea, grupul nostru va participa la licitatie", a precizat Lacan, care a prezentat si atuul Veolia: "Stim sa facem acest lucru". De asemenea, conform spuselor directorului pentru Europa de Sud-Est si Asia Centrala al diviziei de apa, Jean Patrice Poirier, grupul este interesat atat de clientii industriali din Romania, cat si de incheierea altor contracte de concesiune cu municipalitati (chiar in domeniul salubritatii), derulandu-se discutii cu autoritatile din Constanta, Iasi, Arad si Craiova.

AMANARI. Veolia Water, divizie a grupului francez omonim (care mai cuprinde companii in domeniile energiei, salubritatii si transporturilor), este principalul actionar al Apa Nova, care detine din anul 2000 concesiunea asupra sistemului de distributie a apei si asupra celui de canalizare din Capitala si din Ploiesti. Cyril Roger-Lacan a motivat imaginea negativa a companiei in Romania prin faptul ca intelegerea contractuala din Capitala "a inceput pe fondul unui climat de neincredere din partea consumatorilor". "In plus, proiectele de investitii pentru modernizarea retelei au fost amanate timp de 20-30 de ani, iar noua ni se cere sa imbunatatim reteaua de pe o zi pe alta", a adaugat sursa citata. Veolia Water a programat in acest an investitii totale de 36 milioane de euro pentru lucrarile de finalizare a statiei de la Crivina (16 milioane de euro) si dezvoltarea retelei de distributie (20 de milioane de euro) din Bucuresti si Ploiesti.

CRESTERE. In Romania, compania a avut in 2005 o cifra de afaceri de 78 milioane de euro, mai mult cu 16% fata de nivelul din anul 2004 (67 milioane de euro), iar pentru 2006 se estimeaza o crestere de inca 7 milioane de euro. PROIECTE. Jean Patrice Poirier a confirmat interesul francezilor pentru extinderea in Romania

×
Subiecte în articol: economic veolia