x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Concurenţa: Posibil abuz de poziţie dominantă al companiei HEBE

Concurenţa: Posibil abuz de poziţie dominantă al companiei HEBE

31 Iul 2018   •   14:56
Concurenţa: Posibil abuz de poziţie dominantă al companiei HEBE

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hebe SA pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat. 

 

Hebe SA are în patrimoniu, în staţiunea Sângeorz-Băi, un hotel cu aceeaşi denumire - Hebe - care dispune de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. Pe de altă parte, compania deţine licenţă exclusivă de exploatare a apei minerale terapeutice din aceeaşi staţiune. 

"Investigaţia vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de Hebe SA în staţiunea Sângeorz-Băi, manifestat prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul 'Someşul' din aceeaşi localitate. În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Hebe SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice", precizează autoritatea de concurenţă. 

Potrivit sursei citate, inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. AGERPRES

×