x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenţei, amenzi pe piaţa cimentului

Consiliul Concurenţei, amenzi pe piaţa cimentului

15 Ian 2018   •   12:01
Consiliul Concurenţei, amenzi pe piaţa cimentului

Consiliul Concurenţei a amendat cu peste 3 milioane de lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment şi Comnord pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, luni.

 

În cadrul analizei tranzacţiei prin care CRH Ciment România a devenit unic acţionar al CRH Comnord, Consiliul Concurenţei a constatat că o operaţiune anterioară, respectiv cea prin care CRH Ciment România şi Comnord au preluat împreună CRH Comnord, nu a fost notificată şi autorizată conform normelor în domeniu.

Legislaţia în domeniul concurenţei interzice punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de notificare şi înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie a Consiliului Concurenţei, subliniază oficialii instituţiei.

Cele două companii au recunoscut încălcarea legii şi, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

CRH Ciment (România) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel internaţional în sectorul fabricării şi comercializării cimentului, betonului şi al altor materiale de construcţii. Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate 'lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale', noteaza agerpres.

×