x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Construcţiile, comerţul şi serviciile vor scădea in februarie-aprilie

Construcţiile, comerţul şi serviciile vor scădea in februarie-aprilie

26 Feb 2010   •   00:00

Managerii firmelor estimează pentru perioada februarie - aprilie 2010 o stabilitate relativă a activităţii în industria prelucrătoare, o reducere moderată în servicii şi o scădere în sectorul de construcţii şi comerţul cu amănuntul, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Răspunsurile primite la sondajul INS sunt apoi prelucrate, iar rezultatul final se obţine sub forma unui sold conjunctural procentual, obţinut ca diferenţă între procentajul celor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Astfel ca, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%), potrivit INS.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

În activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de scădere atât a volumului producţiei (sold conjunctural -22%), cât şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -22%).

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor creşte (sold conjunctural +18%).



×
Subiecte în articol: economie redactie ins