x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Constructorul tronsonului Iernut-Câmpia Turzii de pe A3 așteaptă decizia instanței cu privire la faliment

Constructorul tronsonului Iernut-Câmpia Turzii de pe A3 așteaptă decizia instanței cu privire la faliment

10 Ian 2020   •   14:33
Constructorul tronsonului Iernut-Câmpia Turzii de pe A3 așteaptă decizia instanței cu privire la faliment

Preşedintele Grupului Straco, Alexandru Horpoş, a anunţat vineri, în cadrul întâlnirii organizate la Ungheni de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu constructorii loturilor Iernut-Cheţani şi Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania şi cu subcontractorii şi prestatorii de servicii ai acestora, că instanţa urmează să se pronunţe cu privire la falimentul acestei companii, după ce au fost depuse şapte solicitări de faliment din partea unor firme faţă de care are restanţe mari la plată.

Alexandru Horpoş a precizat că în urmă cu o zi a reuşit să se ajungă la un acord cu cele şapte firme pentru a-şi retrage solicitarea de faliment, însă vineri se aşteaptă verdictul instanţei.

În ciuda situaţiei financiare dificile, preşedintele grupului Straco a precizat că, în cazul deblocării unor finanţări. ar putea să finalizeze lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani de pe A3 până la finalul acestui an, dacă scapă de verdictul de declarare a falimentului.

Ministru Lucian Bode a precizat în cadrul întâlnirii că acest grup a licitat lotul respectiv la 46% din valoarea contractului şi că de acum înainte pentru contractele noi nu se va mai accepta varianta câştigării licitaţiei de către constructorul care oferă preţul cel mai mic, pentru a se evita pe viitor astfel de situaţii.

În cazul declarării falimentului acestui grup, CNAIR ar trebui să reia licitaţiile pentru realizarea lotului 4 Câmpia Turzii - Cheţani, de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,6 kilometri, realizat în proporţie de circa 31-32%.

Ministrul Transporturilor a fost însoţit la discuţiile de la Ungheni de către directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, de prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, şi de către prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

AGERPRES 

×