x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Costantin Roibu: Nu efectuăm concedieri masive. Externalizăm, însă, unele secţii ale Oltchim

Costantin Roibu: Nu efectuăm concedieri masive. Externalizăm, însă, unele secţii ale Oltchim

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Aug 2009   •   00:00
Costantin Roibu: Nu efectuăm concedieri masive. Externalizăm, însă, unele secţii ale Oltchim

Constantin Roibu, director general al Oltchim S.A. infirmă informaţia care circulă în ultimile zile şi care arată că "o concediere masivă de personal la agentul economic vâlcean - peste o mie de salariaţi - este iminentă". Roibu susţine că în această poveste este vorba doar despre "o eroare crasă".



Managerul societăţii vâlcene susţine că doar în anumite domenii se vor produce concedieri, adică servicii care nu îşi mai găsesc o utilitate pe viitor pentru Oltchim. În schimb, acesta arată că se va face o reconversie profesională a salariţilor, care "vor fi recalificaţi în activităţi emergente producţiei şi specifice combinatului". "Nu s-a pus niciodată problema unei concedieri masive de personal. Este adevărat însă că există un program de restructurare prin externalizare a unor activităţi secundare combinatului vâlcean şi, implicit, va fi o externalizare de personal aferent acestor activităţi, dar asta nu înseamnă că îi dă cineva afară. Mai există un număr de salariaţi care se apropie de vârsta pensionării, plus legea care nu permite cumulul pensiei şi a salariului", spune Roibu, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte preluarea pirolizei de la Arpechim Piteşti, Constantin Roibu a declarat că Oltchim se află în faza de negociere. "Între 160 şi 170 de mc pe oră de saramură ne permitem să preluăm de la Ocnele Mari şi sper că situaţia de acolo se va rezolva bine şi economic, şi social", a precizat Roibu, referindu-se la procesul tehnologic ce se desfăşoară în aceste zile la salina prăbuşită controlat în câmpul I sonde din Ocnele Mari.

×