x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie COVID-19 la Ford Craiova. O angajată a fost depistată cu coronavirus

COVID-19 la Ford Craiova. O angajată a fost depistată cu coronavirus

30 Mai 2020   •   08:49
COVID-19 la Ford Craiova. O angajată a fost depistată cu coronavirus
Sursa foto: Hepta

O angajată din secţia Montaj General a fabricii Ford Craiova a fost diagnosticată cu COVID-19. Femeia a mers, luni, la o clinică privată din oraş unde a cerut să i se facă testele pentru depistarea SARS-COV2, pentru că era răgușită.

Vineri, rezultatele au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde i-a fost repetat testul pentru covid, însă, până acum, rezultatele analizelor nu se cunosc.

Potrivit reprezentanţilor uzinei de maşini Ford Craiova, femeia a fost ultima dată la serviciu în data 22 mai, însă la triajul epidemiologic nu au fost descoperite simptome ale bolii.

Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajata ar fi decis să ceară testarea pentru SARS-COV2 pentru că se simţea răguşită. Şase colegi de serviciu de-ai femeii, care au intrat în contact direct cu aceasta, au fost trimişi în izolare acasă pentru 14 zile.

„Am notificat imediat toţi angajaţii care au fost în contact direct cu aceasta şi le-am cerut acestor angajaţi să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile. (…) Lucrăm strâns cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj care va decide dacă este necesară o investigaţie epidemiologică a angajaţilor care au lucrat cu şi în apropierea persoanei infectate. (…) Noi avem programul decalat în producţie, cu pauză 2 ore, tocmai ca să se dezinfecteze locurile de muncă, autobuzele cu care vin angajaţii. Am ţinut cont strict de protocoalele în vigoare”, a declarat Ana Maria Timiş, reprezentant Ford

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai. Se lucrează în două ture şi doar 4.700 de oameni, din 6.300 de angajaţi, au revenit a muncă. Ceilalţi sunt în şomaj tehnic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ford craiova Covid-19