x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Credite de consum - 15 milioane de euro, restante

Credite de consum - 15 milioane de euro, restante

23 Noi 2004   •   00:00

Numarul si valoarea creditelor restante a crescut ingrijorator in acest an, dublu fata de rata cresterii imprumuturilor.

DANIELA IVAN

"Romanii au restante la plata de peste 15 milioane de euro, dintr-un total de 2,2 miliarde de euro, cat reprezinta valoarea totala a creditelor de consum angajate de populatie", a declarat Cristian Stancu, reprezentantul Cofage Intercredit Romania. Concret, peste 16.000 de romani au restante la plata creditului de consum, la un imprumut mediu de 500 de euro. Si companiile de asigurari se confrunta cu o rata de daune care a crescut cu 55% fata de anul trecut, sustin reprezentantii acestui sector.

BIROUL DE CREDIT. In baza de date a Sistemului Informatic al Biroului de Credite sunt cuprinse aproximativ 77.000 de conturi restantiere, din care 56.000 reprezinta credite de consum, a anuntat Serban Epure, directorul general al Biroului de Credite. Insa valoarea restantelor este mult mai mica, de numai 404 miliarde de lei, din care 265 miliarde de lei (circa 700.000 de euro) pentru credite de consum.

PROGNOZE. Trendul este de crestere exploziva a incidentelor de plata in urmatorii ani, opineaza Stancu. Inca situatia este sub control, dar este nevoie de o monitorizare stricta a creditelor neperformante pentru a nu scapa fenomenul din mana", spune Radu Negrea, secretarul ARB.

×
Subiecte în articol: economic