x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Creditele de consum au ajuns la Senat

Creditele de consum au ajuns la Senat

13 Mai 2004   •   00:00

Persoanele care apeleaza la credite de consum pentru achizitionarea unui produs vor primi informatii clare cu privire la conditiile contractuale, potrivit unui proiect de lege dezbatut ieri de Comisia juridica din Senat.

IRINA DOBRE

„Consumatorii vor sti de la bun inceput care este nivelul dobanzii, vor fi informati despre toate caracteristicile contractului de credit respectiv, astfel incat sa stie de la bun inceput care este pretul pe care il platesc pentru un produs achizitionat pe baza unui credit de consum", a declarat presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, Rovana Plumb.

MODIFICARI. In situatia in care consumatorul se considera prejudiciat, el va actiona, pana va epuiza toate caile, impotriva furnizorului bunului respectiv si numai in limita contractului de credit se poate indrepta asupra creditorului, a adaugat Rovana Plumb. Informatia care se va regasi in forma publicitara trebuie sa fie foarte clara, astfel incat sa nu induca in eroare consumatorii, a precizat ea.

PENALIZARI. In cazul nerespectarii prevederilor legii, proiectul prevede aplicarea de amenzi contraventionale de pana la 250 de milioane lei, precum si masuri complementare, mergand pana la anularea autorizatiei de functionare a respectivului agent economic care ofera credit pentru consum si inchiderea activitatii acestuia, a mai spus Rovana Plumb. Aplicarea acestei legi, care va intra in vigoare la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, va duce la cresterea numarului consumatorilor care vor apela la credite pentru achizitionarea de produse, a apreciat Rovana Plumb. Comisiile senatoriale au adus unele amendamente vizand formularea mai clara a drepturilor si obligatiilor creditorului si ale consumatorului.
Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului.

×
Subiecte în articol: economic