x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Crisan a strans datorii de 841 miliarde lei

Crisan a strans datorii de 841 miliarde lei

02 Oct 2004   •   00:00

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit ca cele zece societati in care a fost implicat Alexandru Crisan au acumulat, in urma unor operatiuni ilegale, obligatii fiscale de 841 miliarde de lei.

Potrivit ANAF, Alexandru Crisan a infiintat, in ultimii 13 ani, direct sau prin intermediul familiei sale, numai putin de zece societati comerciale: Alexander SRL Brasov, Alexander Co SRL Brasov, Alexander Trading International SRL Brasov, Multitrade SRL Brasov, Mondexim SRL Brasov, Mateco Impex SRL Brasov, Phoenix Trade SRL Brasov, Phoenix Trading Company SRL Brasov, Sfinx SRL Brasov, Sfinx Trade SRL Brasov. De asemenea, el a controlat si doua societati, Hidromecanica Brasov si Urex Rovinari, cumparate de la fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), respectiv Fondul Proprietatii de Stat (FPS).

INGINERII FINANCIARE. Fostele firme de stat Urex si Hidromecanica au fost "parazitate" de alte firme din grup, fondurile banesti fiind transferate catre Crisan si apropiatii acestuia, se arata in comunicatul ANAF. "Avand in vedere operatiunile ilicite desfasurate de familia Crisan, Fiscul a sesizat institutiile de specialitate pentru continuarea cercetarilor pe linie penala si a demarat operatiunile de recuperare a obligatiilor bugetare restante", a declarat presedintele ANAF, Neculae Plaiasu. In momentul de fata, Alexandru Crisan si tatal acestuia sunt cercetati in mai multe dosare penale. Totodata Crisan jr. este arestat preventiv intr-un dosar privind emiterea de cecuri fara acoperire. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic brasov crisan