x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum riscăm să pierdem un simbol naţional. "Ar putea ajunge EMBLEMA naţională a Marocului"

Cum riscăm să pierdem un simbol naţional. "Ar putea ajunge EMBLEMA naţională a Marocului"

de IncomeMagazine    |    23 Noi 2012   •   08:01
Cum riscăm să pierdem un simbol naţional. "Ar putea ajunge EMBLEMA naţională a Marocului"
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

După ce Poiana a devenit ciocolată bulgărească, iar Nokia şi Colgate Palmolive ne-au împuţinat joburile în plină criză economică (mutându-şi parţial sau total fabricile din ţară), teama că Dacia o să devină maşină marocană s-a strecurat cu uşurinţă şi pe nevăzute în conştiinţa publicului român. Plecarea unei companii din România afectează o listă lungă de persoane: angajaţi, familiile acestora, parteneri de afaceri sau furnizori.

Pe timp de recesiune însă, procesul se transformă într-o adevărată tragedie socială şi economică. Din păcate, de la declanşarea crizei în urmă cu patru ani, o serie de corporaţii internaţionale şi-au mutat sau, în unele cazuri, au lichidat afacerile din România, iscând adevărate drame la scară locală. Altele continuă să ameninţe cu mutarea.

Ciocolata Poiana, unul dintre cele mai respectate branduri româneşti din ultimii ani, şi-a luat cetăţenie bulgară. Tot în Bulgaria (la Varna) şi-a mutat fabrica de îngheţată şi Nestle.


Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Renault va lansa o masina de numai 5.000 de euro
BLACK FRIDAY: Sunt mall-urile pregatite pentru asaltul cumparatorilor?
WSJ: BLACK FRIDAY nu aduce neapărat cele mai bune oferte

×