x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum se poate lucra cu primăria, în pandemie

Cum se poate lucra cu primăria, în pandemie

de Diana Scarlat    |    23 Mar 2020   •   10:03
Cum se poate lucra cu primăria, în pandemie

Cei care au nevoie de documente de la primării sau trebuie să plătească impozite și taxe locale nu sunt nevoiți să se deplaseze. Se poate rezolva totul cu ajutorul telefonului și prin internet. Cei care totuși se deplasează la sediile primăriilor trebuie să respecte un set de reguli stricte, impuse deja de administrațiile locale.

 

Există deja mai multe modalități de a rezolva orice problemă la primării, iar acestea sunt funcționale de câțiva ani, în toată țara. Cei care au acces la internet pot solicita și primi lămuriri pe e-mail, pot consulta paginile oficiale ale primăriilor și pot comunica telefonic, pentru a primi date suplimentare. Taxele și impozitele locale se pot plăti fie pe platforma ghiseul.ro, fie prin internet banking, în conturile primăriilor. Iar cei care nu pot folosi tehnologia mai au două variante: dacă au card bancar, pot plăti prin POS – multe primării au deja astfel de bancomate instalate la intrare –, iar cei care nu folosesc nici cardul bancar sunt ghidați pentru a respecta regulile în situația actuală. „În continuare lucrăm cu publicul, dar nu le mai permitem accesul în toată primăria. Intră pe hol fiecare persoană, este preluată de la cineva de la Relații cu publicul și direcționată la ghișeu. Avem inclusiv POS, la intrare, iar cei care au card pot plăti așa. În rest, orice act se poate trimite și prin e-mail. Se poate face cerere online, iar documentele se pot trimite online”, a explicat, pentru Jurnalul, Radu Georgescu, primarul comunei Gura Foii, din județul Dâmbovița. Acest sistem era deja funcțional, înainte de decretarea situației de urgență, iar multe instituții din țară deja îl foloseau. Singurii care se deplasează la sediul instituției sunt acum bătrânii care nu au acces la tehnologie.

 

Platforma ghișeul.ro include toate primăriile din țară, iar cei care pot folosi tehnologia nu trebuie să se deplaseze.  

 

Pentru a evita pericolul de contaminare cu virusul COVID-19 se recomandă rezolvarea oricărei probleme prin conversații telefonice cu angajații primăriilor, prin e-mail, cu ajutorul site-urilor instituțiilor sau al platformei ghișeul.ro.

×