x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum va obtine Rusia un Canal Suez propriu, fara nici un efort!

Cum va obtine Rusia un Canal Suez propriu, fara nici un efort!

10 Sep 2018   •   08:54
Cum va obtine Rusia un Canal Suez propriu, fara nici un efort!

Pe masura ce procesul incalzirii globale progreseaza, Calea maritima de Nord ar putea deveni pentru Rusia un fel de Canal Suez propriu, scrie The Washington Post. 

 

Potrivit cotidianului american, tari precum Rusia isi pun mari sperante in topirea ghetarilor arctici, pentru ca, astfel, Calea maritima de Nord s-ar transforma intr-o alternativa la Canalul Suez, ceea ce va permite importante reduceri de cheltuieli pentru transportul din Europa in Asia si America. 

Prin urmare, prognozele specialistilor in incalzirea globala s-ar putea dovedi ca o "mana cereasca" pentru Rusia, tinand cont de faptul ca o mare parte a Caii maritime de Nord este zona economica exclusiva a Moscovei, explica Washington Post. 

Astfel, Rusia va putea controla un traeu maritim strategic, obtinand profituri consistente din navigatie si din activitatea navelor spargatoare de gheata, subliniaza ziarul citat, mentionand ca o nava care merge din Coreea de Sud in Germania va ajunge la destinatie in numai 23 de zile, de doua ori mai repede decat pe varianta traditionala, pe la Capul Bunei Sperante. 

 

×