x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum vor rusii sa scape de sanctiunile occidentale!

Cum vor rusii sa scape de sanctiunile occidentale!

03 Ian 2018   •   13:35
Cum vor rusii sa scape de sanctiunile occidentale!

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat crearea unei "criptoruble", adica o moneda nationala in varianta virtuala, pentru a ocoli sanctiunile occidentale, sustine cotidianul economic Financial Times, citand surse dela Moscova.

 

Potrivit publicatiei, dispozitia a venit dupa intalnirea liderului de la Kremlin cu Vitali Buterini, co-fondatorul proiectului Ethereum. In acest context, Putin a cerut guvernului sa puna la punct o baza pentru reglementarea pietei valutelor digitale si a platformelor blockchain.

Iar ulterior, consilierul prezidential pe probleme economice, Serghei Glazev a propus crearea unei "criptoruble". "Astfel, am putea plati contracte incheiate in intreaga lume, fara sa ne pese de sanctiuni", a comentat consilierul la o recenta sedinta de guvern.

Financial Times nu crede insa ca ideea va reusi sa prinda viata. Oricum, nu intr-un viitor apropiat. Problema este ca nu se stie cum ar putea o astfel de rubla virtuala ar putea ajuta mediul de afaceri rus sa scape de sanctiunile internationale. La fel cum nu este clar daca preconizata criptovaluta va fi emisa de Banca centrala a tarii sau de bancile comerciale si cine ar putea deschide un cont.

×