x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia reia, de astăzi, producția la Mioveni

Dacia reia, de astăzi, producția la Mioveni

de Dan Straut    |    21 Apr 2020   •   08:40
Dacia reia, de astăzi, producția la Mioveni
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Constructorul auto Groupe Renault România, proprietarul Dacia, a anunţat că la uzinele de la Mioveni se va relua progresiv producţia începând de astăzi, 21 aprilie, „pe bază de voluntariat”.

„Toate măsurile sanitare de protecţie în vigoare în România au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat”, arată un comunicat transmis de Renault. Conform acestuia, începând din 21 aprilie, Uzina Mecanică şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai vor redemara activităţile ambelor uzine.

Groupe Renault România a anunţat, iniţial, întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. La începutul lunii aprilie a decis însă să prelungească perioada de întrerupere a activităţii de producţie, în acord cu partenerii sociali. 

×