x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu: „Avem nevoie urgent de surse alternative de finanţare”

Dan Voiculescu: „Avem nevoie urgent de surse alternative de finanţare”

28 Iun 2011   •   21:00

Senatorul Dan Voiculescu averti­zeaza ca, in perioada iulie-au­gust, Romania va traversa o perioada critica, marcata de scadenta unor da­torii de aproximativ 3 miliarde de euro, precum si de acutizarea cri­zei de pe piata europeana, cau­zata de problemele din Grecia.

'Europa este in pragul unei noi crize semnificative, determinate de evolutiile din Grecia, iar Ro­ma­nia este cu atat mai vulnerabila cu cat, in iulie si august, vor fi scadente datorii de aproximativ 3 miliarde de euro.

Pentru a rezista acestei presiuni, avem nevoie urgent de surse alternative de finantare, de par­te­neri care, in acest moment, nu sunt expusi la criza europeana.

Pe langa relatiile traditionale din zona euro-atla­n­ti­ca, este esential sa dezvoltam proiecte comune si cu alte eco­no­mii puternice, cum sunt cele din China, India, Brazilia sau Rusia, precum si cu statele aflate in curs de dezvoltare din Africa si Asia, in care produsele si specialistii ro­mani se bucura inca de o buna re­pu­tatie.

In ultimii doi ani, statele eu­ropene au atras investitii chi­neze de peste 100 de miliarde de eu­ro. Spania, Italia, Franta, Un­ga­ria au stiut sa incurajeze aceste finantari.

Desi, personal, am aten­tionat Guvernul asupra nece­si­ta­tii intensificarii parteneriatelor ro­mano-chineze, regimul Ba­sescu-Boc nu a fost in stare nici macar sa nu­meas­ca un ambasador la Beijing.

Nu-i de mirare ca premierul chi­nez, aflat in turneu in Europa, a vi­zitat Budapesta si nu Bucu­res­tiul.

Avertizez inca o data: ne as­teap­ta o perioada critica si, daca nu reactionam rapid, in cateva luni, Guvernul va vorbi din nou de reduceri bugetare si de perso­nal', atrage atentia Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: economia