x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie - Din 2005, noile certificate de producator

Decizie - Din 2005, noile certificate de producator

02 Oct 2004   •   00:00

Producatorii agricoli mai pot sa isi vanda marfurile pana la sfarsitul anului in baza certificatelor actuale, noile documente securizate urmand a fi emise de la inceputul anului viitor, a anuntat, ieri, ministrul delegat pentru administratia publica, Gheorghe Emacu.

CATALIN BUDESCU

Potrivit ministrului, noile reglementari privind comertul in piete vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2005, decizie luata in urma solicitarilor mai multor producatori, dar si ale autoritatilor administratiei publice locale.

"In sedinta de ieri, Guvernul a aprobat prorogarea pana la 1 ianuarie 2005 a aplicarii noilor reglementari referitoare la certificatul de producator agricol. Aceasta inseamna ca noul tip de certificat va fi obligatoriu din prima zi a anului urmator", a spus Emacu. Ministrul a recomandat autoritatilor locale "mai multa rigoare" in aplicarea legii privind comertul in piete. "Ma refer, in special, la autoritatile administratiei publice locale, la primari, dar si la administratorii pietelor, precum si la Politia pietelor", a mai spus Emacu.

NOUTATI. Actul normativ adoptat de Executiv prevede introducerea unor certificate de producator noi, in care vor fi mentionate suprafetele cultivate, produsele si cantitatile care pot fi obtinute de pe aceste suprafete, inclusiv numele celor care pot vinde produsele agricole in piete. Vanzatorii trebuie sa prezinte certificatul de producator in original si nu vor mai putea folosi copii ale documentului. Totodata, in piete vor fi separate spatiile in care pot vinde producatorii agricoli si comerciantii. O data luata hotararea de schimbare a certificatele, acestea ar fi trebuit preschimbate in termen de 30 de zile, dar din motive din cele mai diverse, obligativitatea detinerii noilor acte a fost prelungita pentru 1 ianuarie 2005.

×
Subiecte în articol: economic