x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie - Fara caini si corturi pe plaja

Decizie - Fara caini si corturi pe plaja

de Florina Zainescu    |    Elena Stan    |    23 Feb 2006   •   00:00

De anul acesta nu vom mai avea voie cu cortul sau cu animalele pe plaja. Mai mult, comertul ambulant este si el interzis, potrivit unei ordonante adoptate ieri de Guvern. Operatorii care au inchiriat plaje de la Administratia Nationala Apele Romane trebuie sa permita accesul liber si libera circulatie a turistilor, sa curete zilnic suprafata inchiriata, sa mentina in stare de functionare dotarile din zona, inclusiv pe cele de agrement, sa asigure conditiile sanitare si de protectie a mediului in apa si pe plaja si sa indeparteze obiectele periculoase. Totodata, firmele respective sunt obligate sa informeze autoritatile in cazul poluarii apei marii.

CONDITII. Firmele trebuie sa amplaseze pe plaja cel putin o cabina de schimbat vestimentatia pentru fiecare 100 de persoane, cel putin un cos de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor amplasate la fiecare 250 de metri patrati, rampe de acces pentru handicapati si un sistem de semnalizare a conditiilor de imbaiere. Pe plaja pot fi construite doar toalete, cand acestea nu pot fi construite in zona limitrofa, dotari pentru agrement, posturi de prim ajutor si de salvare, instalatii de captare a energiei solare in zona bateriilor de dus. Amenzile pentru nerespectarea obligatiilor de catre autoritatile locale si operatorii plajei sunt cuprinse intre 10.000 de lei si 20.000 de lei.

REACTII. "Asteptam sa vedem cum se va pune in practica aceasta ordonanta. Fara o actiune comuna a Ministerului Mediului, a operatorilor economici si a autoritatilor locale nu cred ca se poate realiza nimic", spune Dan Culetu, prefectul Constantei. Mircea Draghici, secretar general la Asociatiei Agentiilor din Turism, spune ca, data fiind situatia cu gripa aviara, daca nu vom avea o plaja curata si servicii de calitate, care sa atraga turistii, acestia se vor indrepta spre Bulgaria sau Turcia. (Florina Zainescu, Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic plaja