x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Declaraţia unică: 30 iunie, termenul-limită

Declaraţia unică: 30 iunie, termenul-limită

de Adrian Stoica    |    18 Iun 2020   •   20:10
Declaraţia unică: 30 iunie, termenul-limită
Sursa foto: Alex Hinds/Getty Images/Hemera

Termenul pentru depunerea Declarației unice privind impozitul și contribuțiile pentru veniturile obținute de PFA și alte persoanele fizice din activități independente, drepturi de autor, chirii, dividende și alți contribuabili este 30 iunie 2020, potrivit Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice - București. Declarația se poate depune: on-line prin "Spaţiul privat virtual" și prin intermediul serviciului "Depunere declarații", disponibil pe portalul  pe baza certificatului digital calificat. De asemenea, ea se poate depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau se poate transmite prin poştă, cu confirmare de primire. Declaraţia se completează şi se depune:


- de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal;
- de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.
 

×
Subiecte în articol: declaraţia unică